Artsen en zorgprofessionals profiteren van actuele interne informatie dankzij Gauddi

Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) is een groot ziekenhuis waar multidisciplinaire teams van chirurgen, oncologen, radiotherapeuten en verpleegkundigen samenwerken aan het beste behandelplan voor elke individuele patiënt. Goede interne communicatie is van belang om de zorgverleners op de hoogte te brengen van belangrijke actualiteiten, maar ook om (team)prestaties, jubilea, opleidingsinformatie en andere informatie te delen. Dhr. T. van Ooij, Paramedisch Hoofd Radiologie, zocht naar een goede software oplossing om actuele interne informatie laagdrempelig aan zijn collega’s binnen de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde aan te bieden. De keuze is gevallen op Gauddi narrowcasting/digital signage via Qconferencing.

Niet meer eindeloos rondvragen naar nieuwe redactionele content
Een belangrijk voordeel van Gauddi narrowcasting is de mogelijkheid om meerdere collega’s toegang te geven tot het content management programma (CMS). Dhr. Van Ooij was op zoek naar een nieuwe manier, passend bij deze tijd, om informatie te delen. Een nieuwsbrief maar dan digitaal en snel aan te passen. ‘Teamleiders, en kwaliteit functionarissen en diverse andere functiegroepen hebben nu zelf toegang, op deze manier kunnen ze zelf content plaatsen op de schermen en op die manier snel informatie delen. Belangrijke berichten, ook bijvoorbeeld informatie vanuit de Raad van Bestuur, kan op deze manier snel alle collega’s binnen de afdeling bereiken.’

Hoe kun je de informatie beschikbaar stellen voor mensen die het scherm niet lezen?
Zijn collega’s op vakantie geweest of met verlof en hebben ze belangrijk nieuws gemist? Hier heeft Theo over nagedacht. ‘Binnen de afdelingspagina op myantonet (AvL intranet) wordt een archief opgebouwd met alle bericht die op het scherm getoond zijn.

Welke voorbereidingen tref je als je narrowcasting wilt inzetten?
‘Het is belangrijk om de schermen op een plek te hangen waar mensen langskomen. Onze schermen hangen in de koffiekamers en op het plein. Je wilt zoveel mogelijk bereik hebben. Op het internet heb ik informatie ingewonnen over het delen van informatie via digital signage. De tekst moet geen leesoefening zijn en kan een trigger zijn om meer informatie te willen bijvoorbeeld via myantonet. Vanaf een afstand moet duidelijk zijn om wat voor bericht het gaat. De achtergrondkleur verschilt per onderwerp, zodat dit van een afstand te zien is.’ Naast Dhr. Van Ooij waren er nog een aantal collega’s enthousiast. Er is een commissie opgesteld, een werkbeschrijving gemaakt en een template in lijn met de huisstijl ontworpen. ‘We merken nu wel dat er soms templates gebruikt worden die we niet willen zien of dat de standaard templates niet voldoende zijn. Hier wil ik met de Customer Success Manager van Qconferencing nog verder naar kijken.’

Ben je ook benieuwd hoe je narrowcasting kunt inzetten en welke voorbereiding helpt bij een succesvolle implementatie? Neem contact om met onze medewerkers en plan kosteloos een Gauddi demo met ons!