Medisch

Jaren ervaring in de medische branche

Meer dan 65 ziekenhuizen in Nederland maken gebruik van het Qconferencing netwerk. Via beveiligde virtuele spreekkamers worden videoconferencing sessies opgezet met andere ziekenhuizen. Wij leveren en installeren de videoconferencing apparatuur voor ziekenhuizen inclusief de inrichting van vergaderzalen, van kleine spreekkamers tot volledige collegezalen en auditoria.

Een contactpersoon voor al je video- en presentatie systemen

Je hebt slechts één aanspreekpunt voor alles wat met videoconferencing te maken heeft! En dat is wel zo effectief voor een goede implementatie. Ziekenhuizen gebruiken videocommunicatie voor MDO (Multi Disciplinair Overleg) in de oncologie, telepathologie, 24/7 remote monitoring voor IC’s en Harcatheterisatiekamers en teamoverleg. Belangrijk daarbij is dat de medische beelden in Full HD kwaliteit op veilige wijze gedeeld kunnen worden.

Belangrijke trends in de medische sector

Het gebruik van eigen PC’s en tablets voor videocommunicatie komt steeds vaker voor. Artsen kunnen via video vanaf de eigen werkplek of vanuit huis meedoen aan het teamoverleg. Ook videoconsulten met patiënten zijn mogelijk. Daarnaast is het live en ondemand streamen van operaties voor opleidingsdoeleinden sterk in opkomst. Door de technologische ontwikkelingen bieden wij nu ook het delen van medische beelden (PACS, EPD) aan in full HD (1080p) formaat. Het delen van medische beelden in hogere kwaliteit biedt mogelijkheden voor consult en advies op afstand.

FaceTalk brengt arts en patiënt dichterbij

In samenwerking met het Radboud Reshape Center is FaceTalk ontwikkeld en wordt door Qconferencing aan de markt aangeboden. Eerstelijns en tweedelijns zorg (ziekenhuizen, huisartsen, specialisten, GGZ) kunnen snel en eenvoudig via video contact leggen met de patiënt thuis. Dit kan in plaats van een telefonische na-belafspraak, en soms zelfs in plaats van een consult in de praktijk of het ziekenhuis. Videoconsulten kunnen sinds 1 januari 2014 door de arts gedeclareerd worden bij de ziektekostenverzekeraars als regulier consult.

Referenties: Elisabeth ziekenhuis / MC Alkmaar / NKIAntonie van Leeuwenhoek / Tergooiziekenhuizen / meer dan 60 andere ziekenhuizen

Hoe werkt FaceTalk

Video in de medische sector

Benieuwd wat video communicatie voor jouw branche kan betekenen?