Benieuwd welke producten geschikt zijn binnen jouw branche?

Videocommunicatie per branche

Videocommunicatie is in elke branche essentieel om teams efficiënt met elkaar op afstand te laten samenwerken. Qconferencing heeft jaren ervaring binnen verschillende branches zodat onze account managers met je kunnen meedenken  over passende oplossingen voor de branche waar jouw organisatie zich in bevindt.

Medisch | Teamoverleg per video

Qconferencing voorziet meer dan 65 ziekenhuizen in Nederland van een beveiligde en betrouwbare videodienst via het Qconferencing netwerk. Onze videodiensten maken het mogelijk om zowel videobeeld als content (patiëntgegevens/medische beelden) gelijktijdig op twee schermen te tonen.  Je kunt eenvoudig aan de online meeting deelnemen vanaf de laptop, smartphone of een videoconferencing systeem in de vergaderruimte. Gastdeelnemers nodig je uit via een link per e-mail of een agenda invite zodat zij zonder installeren van software kunnen aansluiten bij de videovergadering.

Medisch | Beveiligde videoverbinding on premise of cloud

Videodiensten kun je vanaf de eigen servers on premise afnemen of je kunt de dienst afnemen vanaf een shared of dedicated server in beheer van Qconferencing in Nederland. Qconferencing is ISO gecertificeerd en voldoet aan de meest recente AVG regelgeving.

Een groot voordeel van Q-rooms is de interoperabiliteit met andere platforms, browsers en besturingssystemen (zowel Apple als Windwos devices). Bestaande apparatuur kun je daardoor blijven gebruiken en gastdeelnemers kunnen inbellen vanaf de eigen platforms en systemen.

Referenties o.a.: Elisabeth ziekenhuis / MC Alkmaar / NKI Antonie van Leeuwenhoek / Tergooiziekenhuizen / meer dan 60 andere ziekenhuizen

Medisch | Videoconsult met arts, patiënt en andere betrokkenen

Eerstelijns- en tweedelijnszorg (waaronder ziekenhuizen, huisartsen, specialisten, GGZ) kunnen met FaceTalk direct een beveiligde videoverbinding starten met gebruik van een unieke code. Ook kan een afspraak in de agenda gepland worden (door arts of assistent) waarna de patiënt/cliënt een e-mail ontvangt met een link naar een unieke online wachtkamer. Het videogesprek start zodra de arts/zorgverlener dit aangeeft. In deze online wachtkamer is een klok en er worden meldingen getoond, zoals de uitlooptijd. Naast de totaaloplossing FaceTalk is het ook mogelijk om video beschikbaar te maken binnen het EPD. Heb je vragen over videocommunicatie binnen de medische branche? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Enterprise/Corporate | Meetings vanuit overlegruimtes en buiten de kantoormuren

Binnen het bedrijfsleven neemt het gebruik van video communicatie een enorme vlucht. Het nieuwe werken zorgt voor een andere manier van intern samenwerken en communiceren. Met het opgeven van een eigen kamer en meer thuiswerkers, vindt overleg vaker plaats vanuit overlegruimtes op kantoor en vanaf een eigen laptop of smartphone buiten de kantoormuren.

Nieuwe generatie videoconferencing systemen bereikbaarder dan ooit

Qconferencing adviseert organisaties bij het kiezen van de juiste oplossing, zoals het inrichten van meeting rooms en het implementeren van de juiste videodienst geschikt voor elk gewenst device (Android, iOS, Windows en macOS devices). De nieuwe generatie videoconferencing systemen van o.a. Polycom, Lifesize en Cisco zijn bereikbaarder dan ooit en kunnen goed gecombineerd worden met een Cloud videodienst zoals BlueJeans, Lifesize Cloud, Zoom of Skype for Business. Deze platforms bieden veel functionaliteit en gebruiksgemak. Naast de keuze voor een videoconferencing systeem denken we ook mee in oplossingen zoals draadloos presenteren.

Referenties: Imtech / Asics / Airbus / Booking.com / Omron / Tamoil / Flora Holland

Maritiem | Video vanaf de schepen en tussen vestigingen

Veel bedrijven actief in de maritieme sector gebruiken al langere tijd videoconferencing als communicatiemiddel tussen vestigingen. Door beschikbaarheid van satelliet communicatie met hogere bandbreedtes tegen lagere kosten is videoconferencing nu ook technisch en financieel haalbaar als communicatiemiddel tussen shore en ship.

Betrouwbare Collaboration platforms en VOIP diensten

Videoconferencing is niet alleen een optie voor die schepen die al in VSAT geïnvesteerd hebben, maar ook voor schepen die Inmarsat’s Fleetbroadband service gebruiken. Qconferencing levert ook complete VOIP diensten met grote betrouwbaarheid, in elke omstandigheid. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

References: Greenpeace / Imtech Marine / Marlink / Seatrucks / Huisman

Onderwijs | Webinars, e-learning, live streaming, blended learning

Videocommunicatie wordt al jaren breed ingezet binnen het onderwijs ter ondersteuning van het primaire onderwijs proces. Weblectures, flipping the classroom, blended learning, calls met expert op afstand, webcasting etc. Al sinds 2001 helpen wij onderwijsinstellingen bij het implementeren van video binnen de klas en de leertrajecten. En niet alleen bij het hoger onderwijs maar ook bij middelbare scholen en zelfs in het primair onderwijs wordt videoconferencing ingezet. Bijvoorbeeld voor virtueel museumbezoek, hoorcollege’s, online werkgroepen of online debatten.

Draadloos presenteren, digitale schoolborden en interactief samenwerken

Qconferencing biedt ook andere oplossingen, zoals digitale whiteboarden voor gebruik in de klas of bijvoorbeeld tijdens projectgroepen. Leerlingen/studenten kunnen op deze interactieve manier aantekeningen meteen met elkaar delen.

Referenties: Hogeschool Arnhem-Nijmegen / TU Eindhoven / Universiteit van Amsterdam / Noorderpoort college / Hogeschool Zuyd / Open Universiteit

Overheid | Kostenbesparing dankzij video

Bij de overheid neemt het gebruik van video communicatie zeer sterk toe. Belangrijke drijfveren hiervoor zijn kostenbesparing, de invoering van het nieuwe werken en een focus op betere interne communicatie, ook bij calamiteiten en crisismanagement.

Beveiligde videoverbinding met gastaccounts

Qconferencing levert apparatuur en diensten van grote aula’s tot kleine vergaderruimtes. Medewerkers, maar ook gastdeelnemers, kunnen vanaf de eigen werkplek of bijvoorbeeld vanaf huis inbellen met elke gewenst device. Onze eigen diensten zijn ISO gecertificeerd en kunnen on premise of in de Cloud ingericht worden.

Referenties: Inspectie Gezondheidszorg / Defensie / Luchtverkeersleiding NL / Kennisnet

Bouw | Ketensamenwerking per video

Bij ketensamenwerking in de bouw draait alles om technologie-intensieve projecten die sterk afhankelijk zijn van goede communicatie tussen partijen. Videocommunicatie kan de snelheid en het gemak van de besluitvorming in die multidisciplinaire bouwprocessen vergroten. Realtime vergaderen met alle betrokkenen: opdrachtgever, architect, ingenieur. Via een videoconferencing systeem, een PC of een tablet.

Online meeting rooms toegankelijk voor vele platforms

Qconferencing levert online vergaderkamers waarop alle deelnemers kunnen inbellen, ongeacht met welk systeem. Zo kun je tijdens een teambespreking vanuit de conferentieruimte inbellen naar een vast nummer met gebruik van een videocommunicatiesysteem en externen uitnodigen en laten deelnemen met een Skype for Business account of een ander vertrouwd platform.

Referenties: Cofely, Dura Vermeer, Grontmij, IAA architecten, Bouwingenieurs VDNDP, Deerns

Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat!