Direct video conferencen en draadloos presenteren met CTOUCH Leddura 2Meet en 2Share

Twee enorme 75-inch CTOUCH schermen sieren onze demo-ruimte. De schermen zien er niet alleen geweldig uit in de meeting room, de prestaties van deze eyecatchers liegen er ook niet om!

Leddura 2Share

De Leddura 2Share is ervoor gemaakt om draadloos presenteren makkelijk te maken. Via een knop onderaan het scherm schakel je tussen de verschillende inputbronnen. Opvallend is dat de Android omgeving, die het mogelijk maakt om zonder slide-in pc van app’s gebruik te maken, weg is gelaten in de Leddura 2Share. Daarmee is ook de lokale whiteboard functie weg, maar dit wordt opgelost met de whiteboard functie die WePresent aanbiedt. Deze kan worden opgeroepen vanuit de Share-button. De whiteboard functie ondersteunt helaas geen 32-touch functie, maar slechts een single touch. CTOUCH heeft overigens een software update met ondersteuning van deze meerpuntstouch functionaliteit aangekondigd.

Vanaf meerdere devices draadloos presenteren

Een nieuwe gebruiker kan beelden delen door vanaf het IP-adres de presentatie client (MirrorOp) te downloaden om draadloos te presenteren of door de meegeleverde USB-stick de client installeren. De presentator kan zijn device met de CTOUCH bedienen en tevens live annoteren. Het is overigens belangrijk om tijdens het delen van content over een stabiele en sterke WiFi-verbinding te beschikken.

Belangrijkste functionaliteiten van de CTOUCH 2Share:

Geschikt voor USB devices

Aan de onderkant van het scherm bevindt zich een USB input, en kan de gebruiker een USB stick inpluggen en content opslaan of delen.

Verrassend goede latency van whiteboard functie

De whiteboard functionaliteit in de 2Share is basic. Er kan bijvoorbeeld niet worden gekozen voor de dikte van de pen en er zijn geen vormen en lijnen beschikbaar. De latency daarentegen is verrassend goed, daar er geen grote vertragingen zichtbaar zijn. En het beeld is zeer scherp. Video streamen verloopt wat schokkerig. Na het downgraden van de resolutie van 4K naar 1080p verloopt de streaming wel beter, maar helemaal soepel verloopt het niet.

Leddura 2Meet

De Leddura 2Meet is gemaakt om met een CTOUCH-scherm direct te kunnen video conferencen via Skype for Business. De gebruiker heeft een aantal opties: draadloos presenteren, instant meeting/call starten, plannen in de agenda en de whiteboard functie. Het is dus niet mogelijk nog andere apps of dergelijke te installeren omdat deze functies in het startscherm al vastliggen.

2Meet versus Laser Air+ en de Kickle

Bij Qconferencing hebben wij wisselende testervaringen met het videocommunicatiesysteem waar de Leddura 2Meet gebruik van maakt. In vergelijking met de oplossing die wij al langer aanbieden, namelijk de CTOUCH Laser Air+ in combinatie met de Kickle, zijn een aantal functionaliteiten aanzienlijk verbeterd. 2Meet heeft minder vertraging tijdens het videogesprek en er kan met 4 presentatoren tegelijk beeld gedeeld worden via de display knop.

Geluidskwaliteit audio en microfoon

Naast de JBL-speaker die zich bevindt aan de onderkant van het scherm, heeft de Leddura 2Share ingebouwde microfoons. Dit zijn 2 nauwelijks zichtbare gaatjes bovenin het scherm. Deze microfoons leverden goede prestaties na een test tijdens een Skype vergadering waar de presentator 6 meter afstand met het CTOUCH-scherm hield. Het geluid was ietwat hol op deze afstand en hoe dichterbij de presentator bij het scherm kwam, hoe meer ‘inhoud’ zijn stem weer kreeg. Houd er rekening mee dat deze microfoons onvoldoende kunnen zijn voor grotere meeting rooms. Het is dan mogelijk om te kiezen voor een externe speakerphone op de vergadertafel.

Adhoc videogesprek starten

Via het scherm is het mogelijk ad hoc-meetings in te schieten, zodat het scherm snel in gebruik genomen kan worden indien deze vrij is. Om Skype for Business te gebruiken is er logischerwijs een Office365 account nodig. Via dit e-mailadres kan het CTOUCH-scherm dus worden geboekt, door deze mee te nemen in de e-mailuitnodiging.

Eenvoudig draadloos presenteren met MirrorOp

Met de 2Meet kan men draadloos presenteren en eigenlijk gaat dat op dezelfde manier als met de WePresent. Dit wil zeggen dat de presentator met hetzelfde netwerk verbonden moet zijn als de 2Meet, of er moet verbinding worden gemaakt met de lokale router van de CTOUCH. De client die nodig
is, is ook dezelfde als bij de WePresent, namelijk MirrorOp. Deze client kan de gebruiker downloaden via het netwerk of door installatie van het programma vanaf de USB-stick.

Notities maken, opslaan en delen met digitale whiteboard functie

Op het beginscherm van de 2Meet kan er gekozen voor een whiteboard. Deze whiteboard werkt goed en er zijn verschillende stijlen, vormen en kleuren te kiezen. Tevens kan je makkelijk pagina’s aanmaken, zodat je verschillende schetsen kunt maken. Het opslaan kan direct op een USB-stick, die makkelijk in te pluggen is onderin het scherm. Daarnaast kun je creaties meteen naar collega’s of klanten e-mailen dankzij de ingebouwde e-mailfunctionaliteit.

2Meet voorzien van professionele camera

Bovenaan het CTOUCH scherm is een USB-poort, waardoor er geen lange kabel nodig is om de camera te bevestigen. Tevens heeft de 2Meet genoeg andere USB-poorten beschikbaar aan de zijkant van het scherm. Voor een grote boardroom adviseren we een Logitech PTZ Pro camera en voor een kleinere (huddle) room de Logitech C930e of Brio.

Deel jij ons enthousiasme? Kom langs bij onze demo-ruimte in Amsterdam/Diemen om de Leddura 2Meet en Leddura 2Share zelf uit te proberen.

Ja ik kom graag in contact met een videospecialist!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.