Google kondigt toegang tot real time hardware prestatiegegevens aan op ‘Meet’ platform

Tijdens de Google Meeting Room Summit in Stockholm wordt bevestigd dat het bedrijf een serieuze speler is in de videoconferencing markt. Onze collega Kishwar was hierbij aanwezig en heeft zich laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen. Een zeer nuttige bijeenkomst, waarbij tevens de relaties met de bekende leveranciers werden aangehaald.

Google maakt grote stappen met het videoconferencing platform ‘Meet’. Waar vorig jaar de focus vooral lag op de hardware ontwikkeling werd dit jaar veel aandacht besteed aan de analyse tools van Google Meet. Hardwaregegevens zoals de prestatie van audio- en video apparatuur en bandbreedte zijn real time zichtbaar en met deze kennis kan de videobeleving geoptimaliseerd worden. Ook zal er auto-transcriptie beschikbaar zijn zodat er geen extra notulen gemaakt hoeven te worden en alle besproken informatie in korte tijd beschikbaar is voor de deelnemers. Met deze management tools voor het platform ‘Meet’ zal Google zich de komende tijd gaan onderscheiden.

Qconferencing is officiële Google partner en levert oplossingen met bijbehorende licenties voor de vergaderruimte, zoals een van de Google Meet Hardware kits of Google Jamboard. Wil je Google naar de vergaderruimte brengen of meer informatie? Neem contact op met onze videospecialisten.

Demo afspraak op locatie of onze demoruimte: