Highlights van de meest interessante ISE 2018 productdemonstraties

MEER TOUCH SCREENS EN DRAADLOOS PRESENTEREN TIJDENS ISE

Dit jaar presenteerden meer dan 1200 toonaangevende leveranciers de nieuwste en meest innovatieve producten en technologische oplossingen tijdens de ISE dagen. Dit jaar telde de beurs maar liefst 15 hallen! Onze accountmanagers hebben ook dit jaar met aandacht naar de productdemo’s gekeken tijdens deze beursdagen. Opvallend was het grote aanbod voor draadloos presenteren en het enorme aantal touch screens dit jaar. Een aantal highlights hebben we op een rij gezet.

 

POLYCOM TRIO 8500 AUDIO & VIDEO ONDERSTEUNING

Polycom heeft sinds enkele weken Polycom Trio 8500 (eerder alleen audio-only) units ook met video ondersteuning uitgebracht. Deze nieuwe uitvoering is ideaal voor kleinere meeting rooms en beschikt net als de andere Trio uitvoeringen over een intuïtieve en vertrouwde Skype for Business interface, goede speakers (met een bereik van 4.2 meter iets minder in vergelijking met het bereik van de Trio 8800 van 6 meter), en je kunt verbinden via USB, bluetooth of IP. De 8500 kun je completeren met een USB Logitech camera C930 (1080p30) en niet met de Eagle Eye IV USB PTZ camera, zoals dit voor de Polycom Trio 8800 wel het geval is. Voor kleinere vergaderruimtes is deze Polycom Trio 8500 daarom een ideale oplossing en biedt deze unit waar voor zijn geld. Lees alle productspecificaties in de datasheet.

 

CISCO SPARK ROOM KIT

Voor elke meeting room heeft Cisco wel een passende oplossing! Voor kleinere meeting rooms kun je een Spark Room Kit verbinden aan je beeldscherm. Deze bar bevat een camera en codec. Of kies voor een alles-in-een oplossing met een 55 inch 4k-resoluties beeldscherm op trolley inclusief een ingebouwde subwoofer. Voor grotere meeting rooms is de Spark Room Kit Plus een ideale oplossing of het volledige systeem met een of twee 70 inch schermen. De systemen kunnen zowel on-premise als in de cloud geregistreerd worden. Meer informatie over deze hoogwaardige videoconference oplossingen? Neem contact op met een van onze accountmanagers.
CTOUCH NOVA PREVIEW

Op de stand van CTOUCH werd een ‘sneak preview’ gegeven van de CTOUCH Nova. Een nieuw touch screen en op den duur de opvolger van de Laser Air+, leverbaar rond de zomer van dit jaar. In de Android omgeving is ook draadloos presenteren mogelijk viaMirrorOp. Dankzij deze toevoeging kunnen nu twee mensen tegelijk draadloos presenteren op het scherm. Verder is de adaptieve touch technologie van dit scherm een stuk sneller dan haar voorganger Laser Air+. Je kunt deze oplossing completeren met een slide-in pc om het scherm toegankelijk te maken voor video-applicaties zoals Skype for Buniness, Lifesize Cloud, BlueJeans en video clouddiensten van Qconferencing.


LIFESIZE CLOUD INTEGRATIE MET SYSTEMEN VAN POLYCOM EN CISCO

Steeds meer organisaties maken gebruik van clouddiensten vanwege de voordelen zoals kostenbesparing en efficiënter en flexibeler werken. De overstap van traditionele IT naar de cloud kan een uitdaging zijn, vooral als je geïnvesteerd hebt in je bestaande infrastructuur. Met ‘Lifesize Third-Party Device Registration’ kun je traditionele systemen koppelen aan Lifesize Cloud en daarmee de bestaande apparatuur optimaal inzetten. Ook Skype for Business gebruikers en ongeregistreerde gebruikers kunnen meedoen aan een video meeting in Lifesize Cloud. Deze dienst is nu beschikbaar voor Polycom RealPresence Group Series, Polycom HDX Serieus, Cisco TelePresence SX20 en Cisco TelePresence Codec C Series.

 

SAMSUNG FLIP

Samsung introduceerde tijdens de ISE-beurs een whiteboard waarbij je dezelfde gebruikerservaring kunt verwachten als de traditionele flipover. Je kunt op de vertrouwde manier op het bord schrijven, tekenen en annoteren. Draai het scherm in een handbeweging 90 graden zodat je het scherm in landscape kunt positioneren en bijvoorbeeld een videoconference of presentatie kunt geven. Meer mensen kunnen tegelijk aan een sessie deelnemen en informatie presenteren op het scherm. Content kun je snel en draadloos delen of via een USB of HDMI-verbinding. En je kunt de informatie snel downloaden of e-mailen. Zeker handig als je de notities snel wilt delen met collega’s!


YAMAHA CS-700

Yamaha demonstreerde tijdens de beurs haar CS-700 Video Sound Collaboration systeem voor huddle rooms (geschikt voor kleine tot middelgrote meeting rooms). Dit systeem is een kleine maand geleden voor het eerst op de markt gebracht en wij hebben dit systeem al eerder mogen bekijken en beoordelen. Je kunt met deze unit met elke videoconferencing systeem inbellen want de Yamaha CS-700 ontsteunt USB, bluetooth en SIP verbinding. Je mag verder FullHD beeldkwaliteit verwachten, een camera met een zeer scherp beeld tot 3 meter en een brede kijkhoek van 120 graden. De geïntegreerde speakers halen een volumebereik tot 90 db. En indien je meer dan één systeem installeert kun je met een IT softwareapplicatie de units managen. Kortom, een prachtige all-in-one oplossing voor de huddle room!
Neem contact op voor meer informatie.


GOOGLE JAMBOARD

Tijdens de ISE beurs demonstreerde Google het Jamboard! Een eye catcher in de vergaderzaal. FifteenF, onze dochteronderneming voor google producten, had het Jamboard afgelopen zomer als een van de eersten in de demoruimte staan. Er zijn al meerdere demo’s gegeven en we hebben alle leuke en handige features kunnen testen. Het Jamboard is volledig geïntegreerd met de G-Suite omgeving, zodat je bijvoorbeeld gelijktijdig kunt samenwerken in Google Doc terwijl je elkaar ziet via Hangouts. Je kunt het Jamboard eenvoudig meenemen naar een andere ruimte, zodat je optimaal kunt samenwerken of dit nu in de vergaderzaal is of in het bedrijfsrestaurant. Het Jamboard is dé tool om dit op een efficiënte, dynamische en vooral ook leuke manier te doen.


GOOGLE HANGOUTS MEET HARDWARE KIT

Breng Hangouts naar je meeting room met de Google Hangouts Meet Hardware kit. In enkele minuten kun je met je team connecten. FifteenF verkoopt setjes voor kleine en grotere meeting rooms bestaande uit een Chromebox, een touch display (10.1 inch), een speakerphone (optioneel uit te breiden met extra units) en een camera. Je hebt geen zorgen over software- en firmware updates want deze voert het systeem automatisch uit. De speakerphone geeft een kristalhelder en rijk geluid en is ontworpen en gefabriceerd door Google zelf. De speakerphone elimineert echo’s en achtergrondgeluid en heeft een bereik van 6 meter. FifteenF maakt je vergaderruimte Hangouts ready, zodat je ook vanaf traditionele videoconferencing apparatuur van Cisco, Polycom Lifesize of Vidyo kunt bellen naar een Hangout. Haal het maximale uit je investering met de Meet Hardware kit! Bezoek de website FifteenF.com/hangoutsmeethardware of neem contact op voor een demo.


ULTRA BREDE LG SCHERMEN VAN 88 INCH 

Tijdens ons bezoek aan de LG stand viel ons oog op deze prachtige ultra brede schermen van LG. Ideaal tijdens een videogesprek waar je zowel je gesprekspartner als de gepresenteerde content haarscherp in beeld wilt hebben. De foto’s zeggen genoeg!