De nieuwste videocommunicatie oplossingen tijdens ISE 2017

ISE 2017 HIGHLIGHTS

Deze maand vond de jaarlijks terugkerende ISE Beurs plaats. De grootste beurs van Europa rondom audiovisuele apparatuur en “Unified Communications”. Een groot aantal fabrikanten en leveranciers van Qconferencing waren dit jaar weer aanwezig om de nieuwste producten en product features te presenteren. Een flink aantal daarvan heeft Qconferencing momenteel al in het portfolio, maar tegelijkertijd blijven wij oplettend op die producten waarvan wij denken dat ze relevant zijn voor onze klanten of dat ze aanvullend zijn op ons bestaande portfolio. In dit artikel een kort overzicht van de nieuwtjes en andere relevante zaken van de ISE van dit jaar.

SKYPE FOR BUSINESS

Actueel topic in de industrie is nog steeds Skype for Business in de vergaderzaal. Skype for Business in de vergaderzaal is te onderscheiden in 3 categorieën;

APPARATUUR RECHTSTREEKS GEKOPPELD AAN SKYPE FOR BUSINESS

Polycom is momenteel het belangrijkste merk dat apparatuur biedt die rechtstreeks gekoppeld wordt aan Skype for Business. Door middel van een eigen Skype for Business licentie kunnen deze systemen rechtstreeks worden gekoppeld aan Skype for Business en ook Skype contacten worden opgenomen in de contactlijst. Polycom biedt hiervoor als belangrijkste oplossingen de RealPresence Trio en RealPresence Group series, beiden compatible met Skype for Business. Zowel on-premise als in de cloud als onderdeel van Office365.

VIDEOCONFERENCING CLOUDDIENST INTEROPERABLE MET SKYPE FOR BUSINESS

Als een bedrijf nog een vloot aan H323 en SIP-videoconferencing apparatuur beschikbaar heeft binnen de organisatie kan een videoconferencing clouddienst uitkomst bieden om zowel deze systemen als Skype for Business gebruikers bij elkaar te brengen in een videovergadering. Qconferencing biedt zowel publieke clouddiensten zoals BlueJeans en Lifesize Cloud, maar ook door Qconferencing zelf gehoste oplossingen op basis van Pexip. Op de ISE toonde BlueJeans en Pexip de laatste mogelijkheid met betrekking tot integratie met Skype for Business. Pexip maakt het ook mogelijk om met niet Skype for Business apparatuur deel te nemen aan Skype Meetings die rechtstreeks worden gescheduled vanuit Outlook.

Ervaren hoe gebruiksvriendelijk onze clouddiensten zijn? Neem contact met ons op per e-mail: info@qconferencing.net of telefoon: +31 (0)20 6080055

PC EN USB-BASED OPLOSSINGEN RONDOM VASTE OF GEDEELDE PC IN DE VERGADERRUIMTE

Veel bedrijven kiezen ook voor USB-oplossingen die rechtstreeks aan de PC van een deelnemer in de vergadering of aan een vaste PC in de vergaderzaal kunnen worden gekoppeld. Logitech toonde een breed scala aan oplossingen waaronder de Logitech Group, het Smart Dock, een op Surface Pro tablet gebaseerde oplossing waarbij de tablet ook fungeert als codec waarop de Skype for Business cliënt draait. Tot slot lanceerde Logitech ook haar nieuwste topmodel webcam, de Logitech Brio. Een 4K Ultra HD-webcam met RightLight techniek die zich nog beter aanpast aan de lichtsituatie in de ruimte waarin hij gebruikt wordt.
Ook lanceerde Vaddio zijn ConferenceShot 10 camera. Vaddio is een aantrekkelijk alternatief om boardroom videocodec kwaliteit ook door middel van een USB oplossing te bieden, compleet met plafondmicrofoon en speakerdock mogelijkheden.

Crestron lanceerde tevens haar alles-in-een meeting room device, de Mercury die ook binnen Skype for Business audio, video en draadloos presenteren ondersteunt door middel van de ingebouwde Crestron Airmedia Techniek.

 

Tot slot in de categorie USB camera’s presenteerde Panacast Altia Systems een uiterst innovatieve panoramische 4K camera die een zeer breed gezichtsveld biedt in de Huddle Space.

Vraag onze video experts vrijblijvend om een advies op maat!

OVERIGE AUDIOVISUELE OPLOSSINGEN

CTOUCH kondigde enkele nieuwe oplossingen aan, zoals de Leddura to Meet en Leddura to Share. Rond het 3e kwartaal van dit jaar zal CTOUCH deze lijn op de markt brengen met een ingebouwde Skype for Business Interactive Collaboration tool gebaseerd op Kickle for Skype. Hiermee wordt een Surface Hub gebruikersbeleving geëvenaard tegen een fractie van de kosten van de Surface Hub. Wist u dat de Kickle nu al beschikbaar is bij Qconferencing en hij kan getest worden in onze nieuwe Qconferencing demoruimte?

Op de stand van WePresent werd onder andere de WIPG2000s gepresenteerd. Deze draadloos presenteer oplossing maakt het onder andere mogelijk om op een groter Touch display de eigen PC die op tafel staat aan te sturen door middel van Touch.

Leuke nieuwe producten die relevant kunnen zijn voor de vergaderzaal reservering is onder andere JoanAssistant. Deze fraai en speels vormgegeven zwart-witte beelschermen worden buiten de vergaderzaal geplaatst om de beschikbaarheid van de ruimte te bekijken en een ad hoc reservering te kunnen doen. Potentieel en leuk entry product binnen het room reservation portfolio van Qconferencing, naast de Evoko produktlijn en OfficeBooking, dat is toegevoegd.

OPENING QCONFERENCING SHOWROOM

Medio maart zal Qconferencing zijn vernieuwde Skype for Business Showroom openen alwaar veel nieuwtjes van de ISE getoond en gedemonstreerd worden. Neem contact op met Qconferencing indien je interesse hebt om onze ruimte een keer te komen bekijken en zelf te ervaren welke oplossing het beste aansluit bij je wensen.