Alles dichtbij met Microsoft Teams

Microsoft blijft flink aan de weg timmeren in de collaboration space. Nadat de populariteit van Skype for Business al naar ongekende hoogte gestegen was, wordt nu vol ingezet op de migratie naar Microsoft Teams.

Heb je vragen over de Microsoft Teams oplossingen, wil je advies of wil je de mogelijkheden live gedemonstreerd krijgen, neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Het Team centraal

Binnen Teams staat het samenwerken in een “Team” centraal. Dit team kan een afdeling zijn of een projectgroep. Binnen dit “Team” kunnen documenten gedeeld worden (die in Sharepoint opgeslagen worden), maar kunnen ook tekst chats gehouden worden (die bewaard blijven) en kunnen voice of videovergaderingen gehouden worden.

Toegang tot Outlook contactpersonen en agenda

Vergaderingen kunnen gepland worden en vanuit de Outlook kalender gestart worden. Hierbij bestaan de mogelijkheid om in 1 keer alle leden van een “Team” uit te nodigen. In de algemene adreslijst kan een contactpersoon gezocht worden en hiermee kan een 1 op 1 gesprek (chat, audio of video) ad hoc gestart worden zoals we gewend waren binnen Skype for Business. Tijdens een gesprek kunnen andere deelnemers toegevoegd worden aan de vergadering.

Adoptie en optimaal gebruik in de organisatie

Teams werkt anders dan traditionele videoconferencing oplossing en biedt veel mogelijkheden tot efficiënter samenwerken. Naast het uitrollen van de Teams applicatie binnen de organisatie is het maken van afspraken over het gebruik hiervan (om een wild groei aan “Teams” te vermijden) en de training aan de organisatie van groot belang.

Teams in de video conferencing ruimte

Vergeet ook de vergaderzaal niet en zorg voor een optimale inrichting om de gebruikers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hierbij kunnen keuzes gemaakt worden tussen de volgende mogelijkheden:

Native Teams hardware

Oplossingen waarbij de apparatuur zelfstandig deelneemt aan de Teams sessie met hoge kwaliteit audio en video. Het is dan niet nodig om de eigen laptop van een van de deelnemers te gebruiken om deel te nemen.

Teams gateway

Wanneer je traditionele videoconferencing systemen hebt en die wil behouden is het mogelijk om van een Cloud gateway gebruik te maken. Deze biedt de mogelijkheid om een traditioneel H.323 of SIP videoconferencing systeem deel te laten nemen aan een Teams vergadering. Qconferencing biedt hiervoor de diensten van Bluejeans, Polycom en Pexip. Welke dienst het best past bij de organisatie is afhankelijk van het verwachten gebruik en de huidige omgeving.

BYOD

Wanneer je als organisatie geen keuze wilt maken voor een oplossing en maximale flexibiliteit wilt behouden, kan er gekozen worden voor een BYOD oplossing. Dit houdt in dat via 1 of 2 kabels (USB / HDMI) een eigen laptop van een deelnemer gekoppeld wordt aan het scherm en de camera en speakerphone. Het deelnemen aan de videovergadering gaat vanaf de eigen laptop, maar de kwaliteit van de audio en video wordt geschikt gemaakt voor deelnemen in groepsverband.

De juiste Hardware Kits voor een optimale Teams ervaring

Om het optimale uit Teams te halen is het nodig om kwalitatieve apparatuur beschikbaar te hebben in de vergaderruimte. Gebruik daarvoor de Yealink MVC500/MVC800 Kit, de Crestron Flex B160-T Kit,  Crestron Flex M150-T Kit of de Logitech Tap oplossing.

Laat je gegevens achter dan nemen we binnen 2 uur contact met je op.