Nieuwe producten en updates gepresenteerd tijdens ISE 2020

Bouw je eigen CTOUCH oplossing met BRIX, Riva & Canvas

CTOUCH introduceert concept ‘BRIX’ zodat je zelf oplossingen kunt samenstellen. Begin met een touchscreen om te kunnen presenteren, whiteboarden en content delen met anderen en kies voor touchscreens Riva, Essentials of Canvas. Wil je meer? Voeg dan een ruimte-reserveringssysteem toe, een geïntegreerde webbrowser en draadloos presenteren van Barco. Het scherm kan ook geconfigureerd worden voor Microsoft Teams inclusief videoconferencing functionaliteit of als Zoom Rooms oplossing. CTOUCH Canvas en CTOUCH Riva worden rond de zomervakantie gelanceerd. Wil je als een van de eerste een demo ervaren? Schrijf je dan in voor de CTOUCH demo-lijst zodat je geïnformeerd wordt zodra het scherm in onze demoruimte klaarstaat. 

Poly demonstreert de Poly Studio X30 all-in-one videobar voor Zoom Meetings (en straks ook voor Microsoft Teams)

Opvallend was de Poly Studio X30 videobar, die wij op verschillende stands zagen terugkomen in hal 11. De X30 videobar is geschikt voor kleine ruimtes en beschikt over een 4K camera en 4 geïntegreerde speakers die beschikken over 4x digitale zoom. Voor grotere vergaderruimtes heeft Poly de Studio X50 ontwikkeld. PolyX30 en PolyX50 zijn opgesteld in onze demoruimte. Poly Lens is de nieuwe SaaS voor optimaal device management zodat je kunt zien hoe Poly endpoints functioneren en hoe meeting rooms bezet worden. Op deze manier kan de juiste hardware voor een ruimte gekozen worden.

Cisco timmert aan de weg en heeft een complete Microsoft Teams integratie met alle functionaliteit binnen bereik

Meetings worden nog realistischer met de indrukwekkende Panorama opstelling en techniek van Cisco. Techniek is erop gericht om de ervaring zo dicht mogelijk bij de realiteit te krijgen. Ook heeft Cisco met de combinatie van Samsung Flip en Webex een mooie all-in-one oplossing gerealiseerd. Je kunt draadloos presenteren, digitaal whiteboarden en over goede videoconferencing audio beschikken. Je werk sla je op in Webex Teams zodat je notities binnen bereik zijn, waar je ook bent! Webex is constant in ontwikkeling voor maximale gebruiksvriendelijkheid en zeer goede beveiligingstechniek. Met de laatste update is het nu nog makkelijker om met applicaties van derde partijen te verbinden en Cisco Webex ondersteunt alle functionaliteit van Microsoft Teams.

Logitech demonstreert Tap met Zoom, Google en Teams

De veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van Logitech Tap werd goed zichtbaar in de drie opstellingen op de stand van Logitech Tap met Zoom (in de rechter afbeelding zichtbaar), Google Hangouts en Microsoft Teams. Hoewel de levertijd soms wat geduld vraagt vermindert dat niet de immense populariteit van deze innovatieve oplossing voor vergaderruimtes. Je kunt elke meeting op dezelfde wijze beginnen met de Tap ongeacht het formaat van je vergaderruimte, omdat je een set kunt maken met de Logitech MeetUp of Logitech Rally (PTZ USB camera).

Yealink komt met BYOD oplossing en VC210 voor Teams

De kleine USB-achtige unit is een stukje slimme techniek die werkt als een codec/vertaler waardoor je vanaf je eigen laptop een complete videoconferencing set-up kunt maken. Verbind elke gewenste USB camera aan de unit, en een speaker (zoals de CP900 van Yealink) voor de gewenste video- en audio ervaring. Yealink VC210 is een all-in-one android oplossing met 6 geïntegreerd microfoons, 4k camera, ingebouwde wifi en bluetooth verbinding. Deze camera kun je combineren met de CP900 speakermicrofoon zodat je meer audiobereik hebt, inclusief HD voice en bundelvormig audiogeluid (vanuit 6 bundels) zodat iedereen in de vergaderruimte goed verstaanbaar is.

Neat zorgt voor een optimale Zoom ervaring en zorgeloos videobellen dankzij de Kit bestaande uit slechts 2 units

Neat is een nieuw merk op de markt en wordt geleid door bekende gezichten in de videoconferencing wereld, in samenwerking met Zoom. Zoals je telefoonprovider bepalend kan zijn voor een succesvol telefoongesprek, geldt dat ook voor je videoconferencing platform, vertelt Martijn Blokland (foto rechts). De combinatie van een sterk platform Zoom en de betrouwbare en betaalbare videoconferencing kit van Neat zorgt voor een optimale Zoom ervaring die je makkelijk in de vergaderruimte kunt installeren. Omdat het systeem niet op Windows gebaseerd is en een cloud service is, is het minder virusgevoelig, heb je geen configuratieproblemen en een betrouwbaar platform. De set-up van Neat bestaat uit een videobar en touch panel. Slechts 2 units en daardoor dus ook minder configuraties en kans op uitval.