Business To Consumers

Vergoot je dienstverlening door contact met de klant ook per video eenvoudig en betrouwbaar mogelijk te maken.

Vidyo

Vidyo

Intensiveer je contact met deze ideale een-op-een video communicatie oplossing.

Meer over Vidyo

FaceTalk

FaceTalk

Overal veilig online beeldbellen met patiënten en zorgprofessionals. En tijdens het beeldbellen kun je (medische) informatie delen!

Meer over FaceTalk

Belangrijke functionaliteiten:

Plaats onafhankelijk dienstverlening bieden.

Tijd onafhankelijk dienstverlening bieden per video.

Klant/patiënt kan het gesprek terugkijken.

Extra overtuigend overkomen.

Oplossing op maat

Er zijn standaard applicaties beschikbaar, maar het is ook mogelijk om middels maatwerk deze opties toe te voegen aan een bestaande website of portal, of om hiervoor een aparte website te ontwikkelen, geheel in de eigen huisstijl.

Voorkom wachttijden

Vrijwel alle interacties waarvoor nu nog een fysieke afspraak gemaakt wordt, kunnen vervangen worden voor een videogesprek, vanuit je luie stoel of van achter je bureau. Zo vermijden we vervelende wacht- en reistijd, voor zowel de klant als de medewerker. Hierbij zijn zowel toepassingen mogelijk waarbij met de klant op afspraak een videogesprek gepland wordt als een video “spreekuur” waarbij klanten in kunnen bellen wanneer hen dat uitkomt.

Meerwaarde voor elke branche

Videoconferencing wordt steeds meer gebruikt door bedrijven om het contact met klanten te verbeteren of efficiënter in te richten. Bijvoorbeeld een reisbureau dat haar diensten via video beschikbaar maakt tussen adviseur en klant, een arts die per video patiënten consulteert, een verzekeringsagent die schades opneemt via videoverbinding of een bankmedewerker die advies uitbrengt via een veilige videoverbinding.

Zie je ook de voordelen?