Q Medical Video Services

Qconferencing heeft jaren ervaring in de medische sector. Deze ervaring zorgt ervoor dat Q begrijpt dat thema’s zoals de privacy van de patiënt, betrouwbaarheid en hoge beeldresolutie belangrijk.

Q-Room

Q-Room

Veilig met collega’s video vergaderen in hoge beeldkwaliteit, vanaf verschillende locaties? Dat kan met de Q-Rooms van Qconferencing.

Meer over Q-Room

FaceTalk

FaceTalk

Overal veilig online beeldbellen met patiënten en zorgprofessionals. En tijdens het beeldbellen kun je (medische) informatie delen!

Meer over FaceTalk

Uniek aan medische videodiensten:

Medische beelden delen in FullHD kwaliteit.

Een-op-een of groepsmeetings.

Hoog beveiligde videoverbinding.

Video vergaderen kan op servers van eigen netwerk van ziekenhuis, praktijk of zorginstelling.

Videocommunicatie als service, in eigen huisstijl.

Bring Your Own Devices naar het teamoverleg

Met medische cloud diensten van Qconferencing is het eenvoudig om verschillende devices, zoals PC’s, laptops, tablets en smartphones te verbinden tijdens videovergaderingen. Artsen kunnen via video vanaf de eigen werkplek of vanuit huis meedoen aan het teamoverleg. Maar ook videoconsulten met patiënten zijn mogelijk. Daarnaast is het live en ondemand streamen van operaties voor opleidingsdoeleinden sterk in opkomst.

FaceTalk brengt arts en patiënt dichterbij

FaceTalk is de oplossing voor arts-patiënt. Het is samen met het Radboud Reshape Center ontwikkeld en wordt door ons aan de markt aangeboden. Hiermee is het mogelijk voor de eerstelijns en tweedelijns zorg (ziekenhuizen, huisartsen, specialisten, GGZ) snel en eenvoudig via video contact te leggen met de patiënt thuis. Dit kan in plaats van een telefonische na-belafspraak, en soms zelfs in plaats van een consult in de praktijk of het ziekenhuis. Video consulten kunnen sinds 1 januari 2014 ook door de arts gedeclareerd worden bij de ziektekostenverzekeraars als regulier consult. Lees meer over FaceTalk.

Meerdere schermen tonen in FullHD

Ziekenhuizen gebruiken video communicatie voor MDO (Multi Disciplinair Overleg) in de oncologie, voor telepathologie, 24/7 remote monitoring voor IC’s en Hart Catheterisatie Kamers, en teamoverleg. Belangrijk daarbij is dat de medische beelden in Full HD kwaliteit op een veilige wijze met elkaar gedeeld kunnen worden. Door de technologische ontwikkelingen bieden wij nu ook het delen van medische beelden (PACS, EPD) aan in full HD (1080p) formaat. Hiermee worden medische beelden in nog hogere kwaliteit gedeeld wat mogelijkheden verruimt voor consult en advies op afstand.

Qconferencing heeft jaren ervaring in de zorgsector

Meer dan 65 ziekenhuizen in Nederland maken gebruik van ons medische video conferencing netwerk. Via beveiligde virtuele spreekkamers worden video conferencing sessies opgezet met andere ziekenhuizen.

ISO 27001 gecertificeerd en privacy gewaarborgd

Q-rooms en onze andere dienstverlening op het gebied van videocommunicatie diensten die geleverd worden vanaf Qconferencing servers zijn ISO gecertificeerd. ISO staat voor een standaard informatiebeveiliging.

Onze vakbekwame medewerkers hebben aandacht voor de privacy van onze klanten.

Vragen? We staan je graag te woord.