Security

Producten die Qconferencing aanbiedt voldoen allen aan de veiligheidseisen die de Europa hanteert. Afhankelijk van de oplossing die je wenst is het mogelijk om bovenop de beveiligde verbinding andere veiligheidsmaatregelen te nemen.

security diensten video veiligheid

Veiligheid hoog in het vaandel

De gebruikte video communicatie protocollen en systemen bieden veel mogelijkheden om de communicatie op een veilige manier plaats te laten vinden.

Firewall

Door de video conferencing apparatuur achter een firewall te plaatsen, kan de toegang van buiten het bedrijfsnetwerk afgesloten worden. Het houdt wel in dat externe gebruikers niet zomaar kunnen inbellen op de apparatuur, je bent dus niet bereikbaar. De door Qconferencing geleverde private cloud en publieke cloud video oplossingen bieden hier een oplossing in. Iedereen belt hierbij (uitgaand) naar een beveiligde server buiten het netwerk, dus ook de interne en externe gebruikers. Op de beveiligde server wordt iedereen bij elkaar gebracht in dezelfde videosessie. Hierbij hoeft niemand bereikbaar te zijn voor externe videobellers.

AES encryptie

Alle door Qconferencing verkochte video conferencing apparatuur en diensten ondersteunen 128 of zelfs 256 bit AES encryptie. Dit houdt in dat de data waarin de video en presentatiebeelden verstuurd wordt versleuteld is. Wanneer iemand deze datastroom zou onderscheppen, kan deze, door het ontbreken van de beveiligingssleutel, de data niet omzetten in de daadwerkelijke video of presentatie beelden.

Firewall traversal

Wanneer men toch binnen de firewall bereikbaar wil zijn of de firewall configuratie of security policies de standaard configuratie voor uitgaand bellen niet ondersteunen, bestaat er ook de mogelijkheid gebruik te maken van een zogenaamd firewall traversal server. Dit houdt in dat al het verkeer vanaf de videoconferencing systemen naar een server gerouteerd wordt en vanaf die server, maar via één IP adres en één (of slechts een paar) poorten door de firewall heen gaat. Een dergelijke service zit bij publieke cloud diensten al verwerkt in de service. Bij een on-premise video conferencing infrastructuur kan men kiezen voor een on-premise firewall traversal server. Deze kan vrijwel altijd op een virtuele server omgeving geïnstalleerd worden. Bij gebruik maken van een private cloud dienst van Qconferencing, zoals de virtual rooms voor de medische wereld, of de Vidyo service, kan de firewalll traversal als een dienst afgenomen worden.

Wij hebben uitgebreide ervaring met het ontwerpen van een veilige video conferencing architectuur en adviseren onze klanten op dit vlak. Dit maakt standaard onderdeel uit van de projecten die wij voor en samen met onze klanten realiseren.

ISO 27001 gecertificeerd en privacy gewaarborgd

Q-rooms en onze andere dienstverlening op het gebied van videocommunicatie diensten die geleverd worden vanaf Qconferencing servers zijn ISO gecertificeerd. ISO staat voor een standaard informatiebeveiliging.

Onze vakbekwame medewerkers hebben aandacht voor de privacy van onze klanten.

Benieuwd naar de veiligheidsmaatregelen?
Vragen? We staan je graag te woord.