Polycom Pano

Polycom Pano is de nieuwste oplossing van Polycom om draadloos te presenteren, Je kunt eenvoudig verbinden met je pc, tablet of smartphone en daarna word je met enkele stappen door het verbindingsproces geleid. Qconferencing is zelf aan de slag gegaan met de Polycom Pano en heeft ervaren hoe makkelijk en snel de installatie verloopt. Vertrouwde programma’s zoals Apple Airplay of Windows Miracast, zijn beschikbaar op elk apparaat met een iOS besturingssysteem en Windows (vanaf Windows 8) en dat werkt heel handig. Verder is het ook mogelijk om gebruik te maken van de bekende en veilige HDMI-verbinding.

Voordelen van de Pano na testen door Qconferencing:
• Snel en simpel verbinden vanaf elke laptop, tablet of smartphone
• Toon je werk op 4 schermen tegelijkertijd in de verbluffende 4K beeldresolutie
• Accentueer je punten met de exclusieve ‘magic highlighter’*
• Bewaar je beste ideeën door notities te maken op het whiteboard canvas*
• Hoge resolutie video’s afspelen tot 60fps
• Device management overal veilig beschikbaar dankzij web toegang

*Deze functionaliteit is alleen beschikbaar met gebruik van een touch screen of door het aansluiten van een muis op de Pano. Touchscreens zijn apart verkrijgbaar. Nadat Q de resolutie had aangepast via de Pano-admin, hebben we het device succesvol getest op een scherm van Ctouch.

Qconferencing heeft de Pano met verschillende apparaten getest om te beoordelen hoe het delen van beelden via de Pano verloopt. De resultaten zijn zeer positief! Bij draadloos presenteren wordt het beeld van de presentator gespiegeld op het aangesloten scherm (“mirroring” genoemd), zo ook bij de Pano. Mirroring brengt een kleine vertraging met zich mee tijdens het presenteren. Er zijn natuurlijk al tal van oplossingen bekend bij Qconferencing, maar bij geen van die oplossingen was de vertraging zo klein als bij de Pano; eigenlijk minimaal. Zowel met Apple als met Windows apparaten konden we al binnen enkele seconden content delen, en naast AirPlay en Miracast kan een gebruiker tevens kiezen voor de Pano app. Het live annoteren op het scherm werkt perfect, ook wanneer er meerdere presentatoren zijn. Het enige nadeel in onze ogen, is dat het device waarmee wordt gepresenteerd, helaas niet kan worden bediend via het touch scherm (indien aangesloten).