Remeha vervangt alle publicatieborden en verwelkomt bezoekers met een narrowcasting zuil

Brigitte Willemsen, contractbeheerder ICT en support coördinator bij Remeha, wilde iets veranderen aan de informatievoorziening binnen Remeha, bij de receptie, kantine en andere locaties binnen de organisatie. Samen met haar PR collega coördineert zij de implementatie van narrowcasting en worden publicatieborden vervangen. Wij zijn benieuwd hoe zij dit intern georganiseerd heeft en welke valkuilen zij is tegengekomen.

Hoe is de behoefte ontstaan, heb je al eerder iets geprobeerd met narrowcasting of hadden jullie een andere manier om interne communicatie te organiseren?
Wij hadden al een narrowcasting systeem die draaide op één televisie in de kantine. Daar hadden we erg slechte ervaring mee, zowel marketing als wij van IT. Samen met een collega van PR dachten dat kan beter en ben ik via mijn manager in contact gebracht met Reginald (accountmanager Qconferencing).

Wat mistte je aan het systeem waardoor je verder bent gaan zoeken?
Dat hij het niet deed.

Was de verbinding onbetrouwbaar? En lag dit niet aan de internetverbinding maar aan het systeem?
Ja. En als we de servicedesk belden dan waren ze ook niet bereikbaar. Dus dan kon ik mijn vraag kwijt en vier dagen later kreeg een andere medewerker van Remeha een telefoontje, ‘doe maar een keer het systeem aan en uit en dan zal hij het wel weer gaan doen’. Dus dat was echt slecht.

Op welke locaties gebruikt Remeha narrowcasting?
We hebben publicatieborden en die zijn nu allemaal weggehaald door HR. Maar we hebben nog maar een paar televisies geplaatst dus eigenlijk willen we op elke afdeling weer een televisie met een narrowcasting systeem, zodat iedereen op iedere afdeling op de hoogte is van de HR publicaties, de personeelsvereniging, IT-storingen… Eigenlijk is dat wel noodzaak, dus hebben we nog 4 of 5 televisies nodig. Maar daar ben ik nog voor aan het lobbyen.

Gebruik je in de kantine ook dezelfde content, ook HR gerelateerde informatie e.d.?
Nee hoor van alles. Behalve bij de receptie, daar komt niet-Remeha gevoelige informatie, omdat daar gasten komen. Bij de receptie staat een grote zuil met vier schermen waar dezelfde content op staat zodat je vanuit elke hoek bij de recept kunt kijken. Op de schermen is ook een link naar intranet, Facebook, LinkedIn en Twitter.

Welke manier van communiceren hadden jullie voordat de zuil geplaatst werd?
Wij maakten gebruik van een HR-bord en daar stond het een en ander op, maar lang niet alles wat wij nu op de zuil laten zien. Dus iedereen is er erg enthousiast over en collega’s van verschillende afdelingen vragen of wij iets er op willen plaatsen. Alleen nu gaan we met de directiesecretaresses bepalen wie er content mag plaatsen en hoe dat er uit moet zien, zodat we allemaal dezelfde stijl content erop zetten. Onze PR collega zal dit ook oppakken. Ik vind het zelf leuk om er mee te spelen en te bekijken hoe je het mooier kunt maken. Trinh (Customer Success Manager Qconferencing) heeft mij training gegeven en ik vind het heel fijn dat Trinh geduldig is. Want dan denk ik achteraf hoe moest het ook alweer.

Ben je nog tegen dingen aangelopen die je een volgende keer anders zou doen?
Nee eigenlijk niet. Ik heb met meerdere collega’s van Qconferencing gesproken en heb met ze kunnen sparren. Jullie zijn een open bedrijf en dat vind ik wel heel fijn.

 

Ben je ook benieuwd naar onze narrowcasting oplossingen? Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.