Videodiensten | Q-Connect

De videoverbinding zelf beheren of uit besteden? Welke functionaliteit heb ik nodig? Hoe wil ik werken? Deze vragen zijn essentieel om de juiste videodienst in huis te halen.

Om met meer dan twee deelnemers te video conferencen, vanaf elk devices (zoals iPad of laptop) is een videodienstenplatform een vereiste. Dit zijn servers waar iedere deelnemer verbinding mee maakt om toegang te krijgen tot die functionaliteit. Deze servers kun je zelf aanschaffen en beheren, maar je kunt dit ook uitbesteden aan Qconferencing of gebruik maken van gedeelde infrastructuur uit de cloud. Voorbeelden hiervan zijn BlueJeans en Lifesize Cloud.

Welke oplossing de juiste is voor de organisatie hangt af van de gewenste functionaliteit en reeds aanwezige video conferencing systemen.

Met cloud diensten maak je efficiënt gebruik van de capaciteit en is eigen beheer onnodig. Je betaalt een vast bedrag per maand, kwartaal of jaar en krijgt daarmee toegang tot alle diensten. Dat voorkomt grote investeringen en geeft toch toegang tot de laatste functionaliteit en kwaliteit (van Capex naar Opex). Encryptie en firewalls zorgen voor de noodzakelijke beveiliging, een belangrijk discussiepunt bij elke cloud oplossing.

Advies

Apparatuur

Installatie

Support