Vacature: Customer success manager (M/V)

Ons bedrijf
Qconferencing is een organisatie van rond de 20 personen en gespecialiseerd in het leveren, installeren en beheren van hoogwaardige videocommunicatie producten en diensten. Qconferencing is een no-nonsense bedrijf, laagdrempelig en klantgericht. Wij leveren aan grote bedrijven, maar ook aan het MKB in diverse branches en hebben een sterke positie in de zorg.
Ons mooie kantoor is gevestigd in Diemen, aan de rand van Amsterdam. Wij zijn een informele organisatie met betrokken en sociale medewerkers. Naast goed samenwerken ondernemen we als team ook sportieve en maatschappelijke activiteiten.

Wie zoeken wij?
Help jij onze klanten bij het succesvol in gebruik nemen van onze videocommunicatie oplossingen?
Veel van onze diensten worden verkocht als Software as Service Solution (SaaS), zowel gehost door Qconferencing zelf als ook populaire publieke Cloud diensten.
De Customer success manager speelt een cruciale rol in het begeleiden van organisaties die een oplossing van Qconferencing gebruiken. Voor een geslaagde adoptie van dit nieuwe platform is het noodzakelijk om de gebruikers op een efficiënte manier te begeleiden. Naast een instructie aan de gebruikers van het gekozen platform zelf helpt de Customer success manager ook bij de implementatie en inrichting van het account en begeleid het de centrale Administrator van het account.
Aangezien de markt voor videocommunicatie oplossingen een sterke groei doormaakt hebben wij behoefte aan een commercieel en ondernemend ingesteld persoon die ons begeleid in deze groei en die zorg draagt dat onze SaaS klanten voor vele jaren tevreden klanten zijn van Qconferencing. Daarnaast geeft de Customer success manager op regelmatige basis demonstraties en maakt hij/zij gebruikers bekend met nieuwe functionaliteiten van het SaaS platform.
We zoeken een enthousiast persoon met minimaal HBO werk- en denkniveau met commercieel inzicht en affiniteit met IT en videocommunicatie. Een persoon die zich als een ware ambassadeur van videocommunicatie ontwikkelt en zich meester maakt in de belangrijkste SaaS oplossingen die Qconferencing levert.
Als sterke punten beschik je over een actieve werkhouding, ben je ondernemend en heb je een sterke commerciële benadering. Je bedenkt samen met de klant hoe het adoptie proces het beste kan worden uitgevoerd en hoe het SaaS platform een vaste kernwaarde kan worden in de workflow van de medewerkers. Je bent zelfstandig, initiatiefrijk, enthousiast en je denkt in kansen. Je hebt een positieve instelling en een hands-on mentaliteit.

Vereisten
• Afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau (bijv. Commerciële Economie, Bedrijfseconomie, Marketing en Communicatie).
• 2 jaar werkervaring in bij voorkeur Telecom of ICT Branche
• Affiniteit met AV/IT/Telecom
• Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels)
• Rijbewijs

Condities
• Jaarcontract wat bij goed presteren na een jaar voor onbepaalde tijd wordt verlengd
• Goed basissalaris
• Bonus op basis van persoonlijke targets
• Pensioenplan
• Laptop en telefoon van de zaak

Heb je interesse in de vacature neem dan contact op met werken@qconferencing.net