Waarom zijn de eenvoud en techniek van BlueJeans en Dolby Voice onmisbaar in de collegezalen van de Universiteit Twente?

De Dolby Conference Phone beschikt over een goede audiokwaliteit en is eenvoudig te bedienen, voor een zo natuurlijk mogelijk aanvoelende meeting. De krachtige combinatie van het BlueJeans platform met Dolby Voice technologie en de Conference Phone geven antwoord op de twee meest genoemde videoconferencing problemen, eenvoud in het gebruik en de audiokwaliteit.

Universiteit Twente werkt al enige tijd met BlueJeans in de collegezalen. Eerst gebruikten zij BlueJeans vanaf een laptop en sinds dit jaar hebben zij bij Qconferencing de Dolby Conference Phone aangeschaft. We zijn benieuwd of dit bevalt en vragen naar de ervaring van John Diepeveen, IT-specialist bij de Universiteit van Twente.

Wat zijn de voordelen van BlueJeans?
“Een van de voordelen van BlueJeans is dat je geen account nodig hebt en een docent of spreker eenvoudig toegang heeft tot het systeem. Ook is er geen software installatie vereist en daardoor zijn er ook geen problemen met firmware updates. Video conferencing endpoints van derden kunnen deelnemen, maar ook andere soorten devices, besturingssystemen en browsers. Op deze manier is het platform flexibel en het werkt stabiel en is van hoge kwaliteit.”

Wat vind je van de BlueJeans Dolby Conference Phone?
“De Dolby Phone werkt perfect, het beschikt over een uitstekende geluid- en microfoonkwaliteit, het heeft een strak design en doordat de power over het ethernet loopt is de oplossing makkelijk te plaatsen op een conferentietafel of iets dergelijks.”

BlueJeans heeft een one-click-join functionaliteit die het mogelijk maakt om de Dolby Phone uit te nodigen en met een klik op het icon ‘join’ deel te nemen aan de meeting. Dit maakt het meenemen van de eigen laptop onnodig. Hoe bevalt deze functionaliteit?
“De kalender integratie was voor ons min of meer de reden van aanschaf. De ondersteuning voor een video vergadering is hiermee tot het minimale gereduceerd. De gebruiker komt binnen en ziet zijn/haar naam of ID in het display staan, en drukt op de toets ‘join’ en that’s it. Veel makkelijker is het niet te maken.”

Wat betekend deze implementatie voor jullie organisatie?
“De Dolby Conference Phone is eenvoudig in het gebruik en ook is het niet nodig om software updates te installeren. De ondersteuning of begeleiding bij een video vergadering is voor de ondersteunende dienst aanzienlijk minder.”

Hoe vinden jullie de samenwerking met Qconferencing?
“Ik vind de samenwerking met Qconferencing fijn, persoonlijk en laagdrempelig. Veel is bespreekbaar en zij tonen in mijn ogen begrip voor soms vreemde constructies binnen bepaalde bedrijven, vooral in mijn geval (overheid en educatie).”

Ben je ook benieuwd naar de gebruiksvriendelijkheid en de audiokwaliteit van de Dolby Conference Phone? Wij komen graag bij je langs voor een demo of bezoek onze demoruimte om deze video conferencing oplossing zelf te ervaren.