Q-room platform voor video meetings gehost in een beveiligd data center in de EU

Een Q-Room is een private cloud oplossing, gehost in een datacenter dat voldoet aan de Europese en Nederlandse richtlijnen op het gebied van data protectie. Qconferencing biedt een hoge kwaliteit videoconferencing infrastructuur waarmee aangesloten organisaties op veilige wijze online videoconferencing calls kunnen opzetten. Ook is het mogelijk om met een persoonlijk (moderator)account zorgprofessionals toe te laten tot een videovergadering, zodat een MDO per video kan plaatsvinden.

Q-Rooms zijn een zeer geschikte oplossing voor organisaties die veel extern videovergaderen en waar veiligheid van de videoverbinding een zwaarwegende factor is. Al meer dan 65 ziekenhuizen maken gebruik van Q-Rooms, net als de bankensector.

Vanaf elke werkplek

Je kunt binnen de hele organisatie, met elk gewenst device, gebruik maken van de online Q-Rooms. Een externe klant kan bijvoorbeeld bij een videovergadering aansluiten, of een thuiswerkende collega.

Het uitgebreide Q-Room Advanced pakket is bovendien geschikt voor inbellen met Skype for Business accounts.

Videobellen is eenvoudig en flexibel, en kun je inpassen in je dagelijkse workflow.

Additionele functionaliteiten

Naast het gebruik van Q-Rooms zijn er additionele functionaliteiten beschikbaar vanuit de Qconferencing private cloud. Videosessie kun je met opnemen, opslaan en streamen (live of on-demand). En via de diensten Firewall traversal en H.323 gatekeeper registratie kan het videoverkeer veilig door de firewall gerouteerd worden.

De functionaliteit Desktop videoconferencing clients maakt het mogelijk om met een Pc, laptop (Mac en Windows) of Tablets (iPad en Android) deel te nemen aan beveiligde videosessies, inclusief het delen van presentatiebeelden.

Veiligheid gegarandeerd en ISO gecertificeerd

Q-rooms, FaceTalk en Vidyo zijn de videocommunicatie-diensten die geleverd worden vanaf eigen servers van Qconferencing. Deze diensten zijn ISO 27001 gecertificeerd en voldoen aan de eisen van de AVG, de Nederlandse implementatie van de Europese GDPR data- en privacywetgeving welke is ingetreden op 25 mei 2018.

Onze vakbekwame medewerkers hebben aandacht voor de privacy van onze klanten.

 • Q-Room Functionaliteiten:

  • 1080p Full HD resolutie (ook voor het presentatiekanaal)
  • compatible met Skype for Business/Lync
  • 128-Bit AES encryptie
  • pincode beveiliging
  • maximaal 6 deelnemers in een room. Uitbreiding van aantal deelnemers is mogelijk*
  • bellen via 0800 GDS nummer, IP adres of naambellen (bijv. organisatie.qconferencing.eu)

*Geef elk overleg, elke ruimte of elke persoon zijn eigen online meeting room, afrekenen per aantal gelijktijdige deelnemers

Uitproberen of een Q-Room aan je wensen voldoet?