Support & Services

Qconferencing heeft bijna 20 jaar ervaring met video communicatie. De afgelopen jaren zijn er veel technologische ontwikkelingen en daar maken we graag gebruik van. Deze nieuwe mogelijkheden vragen om up-to-date kennis en ervaring. De technisch specialisten ondersteunen je graag waar nodig. Ook kun je na installatie een training volgen, mocht dat nodig zijn. Lees meer over onze services en diensten.

Totaalpakket voor video communicatie

Iedere organisatie heeft haar eigen behoeftes en wensen op het gebied van videoconferencing. Een ziekenhuis wil bijvoorbeeld artsen via video met patiënten laten communiceren. Een grote corporate klant wilt haar managers vanaf huis aan board meetings laten deelnemen.

Qconferencing levert het totaalpakket video communicatie oplossingen. Onze werkwijze is opgebouwd uit 5 stappen, om iedere klant uit te kunnen rusten met een passende oplossing.

Gecertificeerde medewerkers

Qconferencing heeft bijna 20 jaar ervaring met video communicatie. Onze installateurs hebben kennis van zaken en weten voor elke ruimte een professionele oplossing te bedenken en audiovisuele verwachtingen te overtreffen. De kabels worden netjes weggewerkt en installaties worden volgens vooraf besproken planning verricht. En onze helpdesk staat voor je klaar.

 Diensten van Qconferencing in 5 stappen:

Laat je adviseren met een Q-Consult.

Onze specialisten kennen de nieuwste ontwikkelingen en zij beschikken over ruime ervaring met complexe video communicatie netwerken. Tijdens een consult op maat komen al je wensen en vragen aan bod, en ontvang je een advies op maat. Dit gesprek kan op locatie, bij ons op kantoor of per video.

  Wat is het nut van videobellen voor onze organisatie?

  Hoe kan ik vanaf huis vergaderen?

  Hoe kan ik met klanten een videogesprek opzetten?

  Hoe richt ik mijn vergaderzalen in?

  Welke apparatuur of software kan ik hergebruiken?

  Hoe zorg ik dat collega’s ook gaan videobellen?

Videodiensten dankzij onze Q-Connect mogelijkheden.

Om met meer dan twee deelnemers te videobellen, vanaf elk device (zoals iPad of laptop) is een videodienstenplatform een vereiste. Dit zijn servers waar iedere deelnemer verbinding mee maakt om toegang te krijgen tot die functionaliteit. Deze servers kun je zelf aanschaffen en beheren, maar je kunt dit ook uitbesteden aan Qconferencing of gebruik maken van gedeelde infrastructuur uit de cloud. Voorbeelden hiervan zijn BlueJeans en Lifesize Cloud. Welke oplossing de juiste is voor de organisatie hangt af van de gewenste functionaliteit en reeds aanwezige video conferencing systemen.

Met cloud diensten maak je efficiënt gebruik van de capaciteit en is eigen beheer onnodig. Je betaalt een vast bedrag per maand, kwartaal of jaar en krijgt daarmee toegang tot alle diensten. Dat voorkomt grote investeringen en geeft toch toegang tot de laatste functionaliteit en kwaliteit (van Capex naar Opex). Encryptie en firewalls zorgen voor de noodzakelijke beveiliging, een belangrijk discussiepunt bij elke cloud oplossing.

  De videoverbinding zelf beheren of uit besteden?

  Welke functionaliteit heb ik nodig?

  Hoe wil ik werken?

Soepele installatie en training met behulp van onze Q-Deployment specialisten.

Zorg voor een maximale return on investment door een goede installatie, maar ook een goede training van gebruikers en ondersteunend personeel.

Qconferencing zorgt voor de volledige afhandeling van de installatie en configuratie! Qconferencing’s technische afdeling heeft een naam hoog te houden als het aankomt op het afleveren van hoge kwaliteit installaties. Die kwaliteit zit niet alleen in het goed werkend maken van de apparatuur, maar ook in het verzorgen van een mooi afgewerkte installatie. Geen kabels los over de vloer, geen losse eindjes. Qconferencing zorgt voor een aflevering naar tevredenheid.

Een Customer Success Manager van Qconferencing helpt met het maken van een adoptieplan en zorgt uiteraard voor de juiste instructies en trainingen voor admins en gebruikers, op afstand en op locatie. Daarnaast volgt de Customer Relations Manager ook het gebruik van de oplossing na de eerste uitrol. Wordt er efficiënt gebruik gemaakt van de oplossing, kunnen er zaken beter, zijn de gebruikers tevreden? Allemaal vragen die op regelmatige basis gesteld worden. Zo investeren wij in een lange termijn relatie en een tevreden klant.

Videocommunicatie-apparatuur, passende Q-Gear voor elke meeting room!

Een goede inrichting van de vergaderruimtes, van kleine spreekkamer tot board room, collegezaal of auditorium, is van groot belang om video conferencing een succes te maken binnen een organisatie. Door technologische ontwikkeling, zowel van de video conferencing apparatuur (zoals de camera) als van de schermen, is het uitrusten van een ruimte met video communicatie-apparatuur veel eenvoudiger, maar ook veel minder kostbaar dan voorheen. De drempel om meer ruimtes uit te rusten met een video communicatiesysteem is veel lager.

Qconferencing levert niet alleen de video conferencing apparatuur maar heeft ook veel ervaring met de volledige audiovisuele inrichting van ruimtes, van persoonlijke kantoren tot zalen voor honderden mensen. Denk hierbij ook aan aansturing van licht en zonwering, draadloos presenteren, spraakgestuurde camera’s etc. Wij helpen graag bij het maken van de juiste keuzes.

Support en aftercare voor al je vragen, met de Q-Care diensten.

Onze ervaren en servicegerichte helpdesk staat alle klanten bij met raad en daad. Om ervoor te zorgen dat de apparatuur een lange levensduur heeft, is het van belang het noodzakelijke onderhoud te plegen en de software te blijven upgraden naar de laatste versies. Mocht er dan toch een keer iets niet werken dan is de helpdesk van Qconferencing altijd bereikbaar.

Service staat hoog in het vaandel bij ons en de snelle en correcte afhandeling van vragen en supportverzoeken is een belangrijke reden voor onze klanten om met grote tevredenheid van onze diensten gebruik te maken, al jaren lang. Afhankelijk van het gekozen supportcontract, zorgt Qconferencing voor de volledige afhandeling van defecte apparatuur en staat de technische dienst zo snel mogelijk voor de deur om vervangende apparatuur te plaatsen. Qconferencing ontzorgt hiermee de IT afdeling en zorgt voor een maximale beschikbaarheid van de videocommunicatie apparatuur.

Wat zeggen onze klanten & collega’s

Support en garantieregelingen van leveranciers

Ook onze leveranciers leveren support. Wij hebben een lange werkrelatie met onze leverancier en daarom kunnen we uit ervaring toezeggen dat de support en aftercare van de leveranciers goed geregeld is.

Afhankelijk van het product dat je afneemt zijn er verschillende support- en garantiemogelijkheden. Je kunt ons ten alle tijde vragen om meer informatie.

Partners van Qconferencing:

Een greep van onze klanten

De helpdesk doet er alles aan om je te helpen.